Edcamp Helsingborg

Edcamp Helsingborg ht 14:

Mer info: Camilla.kallberg@helsingborg.se


Arkiv:

Varmt välkomna till Helsingborgs första Edcamp – 29 april 2014!

För första gången arrangeras Edcamp i Helsingborg och den går av stapeln på Elinebergsskolan, den 29 april kl. 17:30-20:30. Mingel från kl. 17.00..

Vad är då Edcamp? Edcamp är en knytkonferens av och med lärare. På en knytkonferens tar du med din kunskap och nyfikenhet. Antingen tar du upp ett ämne som du vill  diskutera eller så går du på en session där någon annan tar upp ett ämne som du är nyfiken på.

                                               

När du kommer får du skriva upp vad du vill prata om på schemat, eller “gridden” som det kallas ibland. Schemat är uppdelat i rutor över tid och plats. Den som skriver upp samtalsämnet först fungerar sedan som samtalsledare. Alternativet är att du tittar på schemat över vad du är intresserad av och går till den plats och tid där ämnet avhandlas.  Mellan de olika samtalsstunderna minglar, nätverkar och njuter man av en god fika (det sistnämnda tack vare givmilda sponsorer).

Syftet med Edcamp är att sprida kunskaper som gynnar skolutveckling, så ämnena kan variera stort. De kan exempelvis handla om lässtrategier, lärmoduler, kollegialt lärande, formativ bedömning, försteläraruppdraget, flipped classroom eller andra aktuella frågeställningar. Exakt vilka ämnena blir den 29 april vet vi alltså inte förrän vi ses!

 Kvällen inleds med en välkomsthälsning och därefter ska SvA-lärare Hanna Stehagen berättar om sin nyutgivna bok Språk i alla ämnen – Handbok för kunskaps- och språkutvecklande undervisning. Läs mer här!

Vår Edcamp avslutas med föreläsning av  Skol- och fritidsförvaltningens utvecklingschef  Edward Jensinger, som kommer att prata om den digitala framtiden i skolan. Läs hans blogg här!

Vi som anordnar Edcamp Helsingborg är en grupp lärare från tre grundskolor i Helsingborg –  Högastensskolan, Elinebergsskolan och Wieselgrensskolan.

 Anmäl dig här senaste 23/4.

Begränsat antal platser.

Vi önskar Er varmt välkomna!

 

En reaktion på “Edcamp Helsingborg

  1. Pingback: Omvärldsbloggen » Blog Archive » Det utvidgade kollegiet – på och utanför nätet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *