Edcamp Östersund ht15

Edcamp Östersund – för gymnasieskolans lärare och övrig personal

Varmt välkomna till Edcamp – 27 oktober 2015!

Vi gör nu ett nytt försök att arrangera en Edcamp och den går av stapeln i Östersund på Mittuniversitetet (Kunskapensväg 8, G-huset) (karta) , den 27 oktober kl. 9:00 – 12:00. Registrering, fika och val av diskussionsämne sker från kl. 8.30 (Bibliotekshuset på Campus, Kunskapensväg 8).

Vad är då vår Edcamp? Edcamp är en knytkonferens av och med de deltagande. På en knytkonferens tar du med din kunskap och nyfikenhet. Antingen tar du upp ett ämne som du vill diskutera eller så går du på en session där någon annan tar upp ett ämne som du är nyfiken på. Läs mer om Edcamp på www.edcamp.se
Instruktionsfilm om Edcamp: www.youtube.co/watch?v=n27wIJG4Ggg När du anmäler dig så anmäler du ett ämne (om du vill) att diskutera under förmiddagen. Arrangörerna sammanställer ämnena på schemat, eller “gridden” som det ibland kallas . Schemat är uppdelat i rutor över tid och plats. Den som föreslagit samtalsämnet fungerar sedan som samtalsledare. Alternativet är att du tittar på schemat över vad du är intresserad av och går till den plats och tid där ämnet avhandlas. Mellan de olika samtalsstunderna minglar och nätverkar du tillsammans med de andra deltagarna.

Syftet med Edcamp är att sprida kunskaper som gynnar skolutveckling, så ämnesområdena kan variera stort. De kan exempelvis handla om de egna ämnena, lässtrategier, lärmoduler, kollegialt lärande, formativ bedömning, försteläraruppdraget, flipped classroom eller någon annan aktuell frågeställning. Exakt vilka ämnesområden det blir vet vi alltså förrän vi ses den 27!

Dagen inleds med kaffe/the samt bröd 8.30-9.00. Fikat kommer att stå framme under hela förmiddagen och 9.00 startar det första passen gällande erfarenhetsutbyte.

Edcamp Östersund ordnas av gymnasiesamverkansgruppen på Mittuniversitetet. Observera att Edcampen endast erbjuds personal på gymnasieskolor.

Vi kan ta emot 180 st deltagare från gymnasiet till vår Edcamp, därmed är det först till kvarn som gäller. Mittuniversitetet bjuder på såväl fika som lunch i restaurang Cultum i hus G.

Tider 8.30-9.00 Mingel och ni väljer vart ni vill gå utifrån ”Gridden”.
9.00 Introduktion och information.
9.15-10.00     Första passet.
10.15-11.00   Andra passet.
11.15-12.00   Tredje passet.
12.00-            Lunch
Välkommen med din anmälan senast 13/10 till
Ulrika.Danielsson@miun.se
Maila vilken skola du kommer ifrån samt om du har en fråga du gärna vill diskutera. Skriv ”Edcamp 2015” i subject-, ämne-, ärendefältet.

En reaktion på “Edcamp Östersund ht15

  1. Pingback: Edcamp Östersund tisdag 27/10 2015 | Edcamp Sverige

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *