Edcamp Östersund

INSTÄLLD

Varmt välkomna till länets första Edcamp – 28 oktober 2014!

För första gången arrangeras Edcamp i länet och den går av stapeln i Östersund på Mittuniversitetet (Kunskapensväg 8, G-huset) (Karta), den 28 oktober kl. 18:00-21:00. Mingel och buffé från kl. 17.15.

Vad är då Edcamp? Edcamp är en knytkonferens av och med lärare. På en knytkonferens tar du med din kunskap och nyfikenhet. Antingen tar du upp ett ämne som du vill diskutera eller så går du på en session där någon annan tar upp ett ämne som du är nyfiken på. Läs mer om Edcamp på www.edcamp.se    
Instruktionsfilm om Edcamp: Film
När du anmäler dig så anmäler du ett ämne (om du vill) att diskutera under kvällen. Arrangörerna sammanställer ämnena på schemat, eller “gridden” som det kallas ibland. Schemat är uppdelat i rutor över tid och plats. Den som föreslagit samtalsämnet fungerar sedan som samtalsledare. Alternativet är att du tittar på schemat över vad du är intresserad av och går till den plats och tid där ämnet avhandlas. Mellan de olika samtalsstunderna minglar och nätverkar du.

Syftet med Edcamp är att sprida kunskaper som gynnar skolutveckling, så ämnena kan variera stort. De kan exempelvis handla om de egna ämnena, lässtrategier, lärmoduler, kollegialt lärande, formativ bedömning, försteläraruppdraget, flipped classroom eller någon annan aktuell frågeställning. Exakt vilka ämnena det blir den 28 oktober vet vi alltså inte förrän vi ses!

Kvällen inleds med en buffé, 17.15-18.00. Buffén bjuds ni på och dryck finns att köpa (även i bar). 18.00 startar erfarenhetsutbytet.

Edcamp Östersund ordnas av gymnasiesamverkansgruppen på Mittuniversitetet och är en del av #LUST14. Observera att Edcampen endast erbjuds personal på gymnasieskolan.

Vi tar emot 100 st från gymnasiet till vår Edcamp så först till kvarn gäller.

Tider
17.15-18.00 Mingel och ni väljer vart ni vill gå utifrån ”Gridden”.
18.00 Introduktion och information om kvällen.
18.15-19.00 Första passet.
19.15-20.00 Andra passet.
20.15-21.00 Tredje passet.
 
Välkommen med din anmälan senast 15/10 till jon.kjellsson@miun.se . 
Maila mig vilken skola du kommer ifrån samt om du har en fråga du gärna vill diskutera.

En reaktion på “Edcamp Östersund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *