Edcamp Spel och lärande

Edcamp Spel & Lärande är fulltecknad. Inbjudan till deltagarna går ut snart. Skriv en kommentar eller maila per.falk (at) nacka.se om du vill ställa dig på en reservlista!

Den 7 maj anordnas en Edcamp kring temat spelifierat lärande. Gamification (spelifiering) innebär att låna faktorer, element och tänk från spelvärlden och applicera på aktiviteter, situationer och system som inte traditionellt sätt räknas som spel t ex skolan, lärande och bedömning.

Intressant att både diskutera och debattera tycker jag (Per Falk), så jag tänkte försöka hitta likasinnade i och utanför skolan som vill prata om det här.

Denna Edcamp anordnas som en del i projektet Spelifierat lärande – ett projekt finansierat av Internetfonden.

Projektet är en förstudie som syftar till att skapa förutsättningar för en webbaserad plattform där elever kan överskåda sitt lärande i ett grafiskt gränssnitt som använder sig av mekanismer från spel. Tanken är att använda delar av spelvärlden för att få eleverna att dokumentera, utforska och reflektera över sitt lärande och sin kompetensutveckling.

Platserna är begränsade och lärarna är en prioriterad grupp, men det är även influenserna utifrån. Därför gör vi plats för ca. 30 lärare och 15 andra. Beroende på intresse kan vi eventuellt byta lokal, vi får se hur många som vill haka på.

 

Datumet är 7 maj 2012 18.00 till 21.00 och i dagsläget har vi bokat Högbergsgatan 20 (LR Stockholms lokaler, gångavstånd från Slussen). Tack LR och Magnus Blixt!

Arrangörer: Per Falk, Terese Raymond, Gisela Jönsson och Malin Ströman.

Alea iacta est – Tärningen är kastad!

 

Sponsorer:

  

  

Tärningen kommer från Openclipart.org