Edcamp språk GBG

Inför sommar och ledighet bjuder vi in till Edcamp språk, den 17 juni kl. 17.00-19.30 på Folkuniversitetet, nära Järntorget i centrala Göteborg.

Vad är Edcamp? Jo, det är som en knytkonferens av och med lärare. På en knytkonferens möts alla av ett tomt schema, och konferensen inleds med att man lägger in ämnen som deltagarna föreslår. Därefter väljer man vilka diskussioner man vill delta i.

På detta Edcamp handlar det om språkrelaterade skolfrågor av olika slag, exempelvis språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen och grammatikundervisning i engelska. Med språk avser vi alla språk, exempelvis moderna språk, svenska, svenska som andraspråk och modersmålsundervisning.

Lärarnas Riksförbunds ämnesråd för engelska och moderna språk och Lärarförbundet sponsrar fika under kvällen: kaffe/te och smörgås.

Varför ska man gå på Edcamp? Så här säger gymnasielärare Sven Järgenstedt:

”Får du chansen att gå på ett Edcamp är mitt råd att verkligen gå dit. Det är lite som att återvända till varför man en gång blev lärare och till de saker man faktiskt längtar till som lärare. Diskussion kring väsentligheter.”

Vi som anordnar träffen är en grupp lärare från grund- och gymnasieskolor i Göteborgsområdet. Det vi ser fram emot är inspirerande möten där vi alla bidrar med kunskap och nyfikenhet.

Vänliga hälsningar,

@miasmith1980, @IvarNina, @LindaOde, @Karjoh75, @AncaLaProfe, @1cecilialind

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *