(Inställt) Edcamp Språk och nyanlända i Väsby

Den 16 mars arrangerar Vittra Väsby och Ett Lärande Väsby (Per Falk) ett Edcamp på temat Språk och nyanlända. (Inställt på grund av för få deltagare!)
Vad är då Edcamp? Edcamp är en knytkonferens av och med lärare. På en knytkonferens tar du med din kunskap och nyfikenhet. Antingen tar du upp ett ämne som du vill diskutera eller så går du till ett bord där någon annan tar upp ett ämne som du är nyfiken på.

                                               

När du kommer får du skriva upp vad du vill prata om på schemat, eller “gridden” som det kallas ibland. Schemat är uppdelat i rutor över tid och plats. Den som skriver upp samtalsämnet först fungerar sedan som samtalsledare. Alternativet är att du tittar på schemat över vad du är intresserad av och går till den plats och tid där ämnet avhandlas. Mellan de olika samtalsstunderna minglar, nätverkar och njuter man av en god fika.

Syftet med Edcamp är att sprida kunskaper som gynnar skolutveckling, så ämnena kan variera stort. De kan exempelvis handla om svenska som andraspråk, genrebaserad undervisning, IKT, kollegialt lärande, formativ bedömning eller andra aktuella frågeställningar. Exakt vilka ämnena det blir den 16 mars vet vi alltså inte förrän vi ses!

Vi kommer att starta klockan 17.30 med kaffe, macka och mingel, och 18.00 kör vi igång med ett par korta presentationer från lärare och sakkunniga. Kl. 18.30 samlas vi framför den klassiska ämnestavlan och bestämmer vad vi vill prata om. Vi som arrangerar knytkonferensen är Sara Fritz (Sara.Fritz at vittra.se) på Vittra och Per Falk (per.falk at upplandsvasby.se) från Upplands Väsby Kommun.

Mikropresentationer:
Sara Fritz – Vittra Väsby
Anna Kaya – Nationellt centrum för svenska som andraspråk
Brendon Clark – Interactive Institute

Datum: 16 mars
Tid: 17.30
Plats: Vittra Väsby, Drabantvägen 3-5
Det finns gott om parkering vid skolan och pendeltåget ligger ca. 10 minuter från skolan.

Gör din anmälan här!

logo-vittra-genomskinlig aaaflickaUV_cmyk

3 reaktion på “(Inställt) Edcamp Språk och nyanlända i Väsby

  1. Vilken utmärkt idé för utbyte och utvecklig!!
    Det är första gången jag hör talas om detta Edcamp-koncept. Ska kolla hur utbrett det är hör i väst.

  2. Hej!
    Är det inte dags för ett nytt försök? Edcamp med tema ”Språk och nyanlända”? Vi som arbetar på Språkintroduktion på Gustavsbergs Gymnasium är intresserade!

    Hälsningar från Värmdö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *