Här föds nu edcamp Sverige!

Denna sida – edcamp Sverige – startar vi nu våren 2012 i förhoppningen att här kunna kanalisera lite av all den kraft och energi som finns i den svenska lärarkåren. Den som är intresserad av att delta på edcamp ska här finna information om när/var/hur. Den som är intresserad av att själv dra igång en edcamp kan här få inspiration och ta del av tidigare insikter, men också utan kostnad få hjälp med viss infrastruktur.

Edcamp startade i Philadelphia, USA med Edcamp Philly och blev en succé på en gång. Edcamp har sedan spridit sig till många olika städer i USA och är lika uppskattat överallt med ständigt ”utsålda” arrangemang.

Skollyftet fick upp ögonen på fenomenet Edcamp när Kristen Swanson, en av grundarna av Edcamp Philly, talade på TEDxPhiladelphiaED i juni 2011 och vi förstod direkt att detta var något för oss lärare i Sverige.

Edcamp beskrivs lite mer ingående i detta Skollyftet-inlägg där det även länkas till många intressanta artiklar och filmer om vad edcamp är. Kristen Swanson har även en länksamling som hon kallar för EdCampRocks. Kolla in den.

Under sommaren 2011 visade det sig att många sommarlediga lärare visade stort intresse för en framtida edcamp i Sverige. Anna Kaya och Per Falk såg till att det gjordes ett första försök i samband med Skolforum i Stockholm. Succén var ett faktum! En uppföljare i Stockholm februari 2012 blev snabbt fulltecknad, en i Malmö/Öresund i april är i rullning. Fler är på gång. Fler lär komma, det finns ett intresse och ett sug efter att träffa andra intresserade av skolan, i ett vidgat lärarrum!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *