Välkommen till Edcamp Täby på Brinkskolan!

När: 9 maj kl 17:30 – 20:00
Var: Brinkskolan, Täby

Äntligen är det dags för Edcamp i Täby!
Vi tänker oss att vi ordnar mat till självkostnadspris för den som vill ha klockan 17:30 och sen startar vi själva Edcamp klockan 18:00.
Vi behöver få veta om du kommer och om du vill äta med oss senast 1 maj.

Om du undrar över något är du välkommen att gå med i och ställa frågor i vår Facebookgrupp ”Edcamp Täby”. Där anmäler du dig också, både med eller utan mat.

Vad är edcamp?
Edcamp är en knytkonferens. Eller en särskild variant av Öppet forum. Eller något som tidigare stundtals kallades okonferens.

Vad är då en knytkonferens?
Du har säkert varit på ett knytkalas då du tog med dig sånt du gjort förr eller något nytt du provat, en paj, en kaka eller något annat gott som du gillat. På kalaset har du fått möjligheten att testa det andra gillat. En del har du tagit mycket av, annat har du avstått. Hur lyckat det hela varit beror både på dig och på de andra. Man kan säga att knytkonferensen är du och de andra, samlade runt ett angeläget område.

På en knytkonferens tar du med din kunskap och nyfikenhet. Antingen tar du upp ett ämne som du vill bolla lite om eller så går du på en session där någon annan tar upp ett ämne som du är nyfiken på. Ibland har knytkonferenser ett tema man utgår ifrån men oftast inte. Den utgår istället från det deltagarna på plats de facto visar sig intresserade av.

När du kommer får du skriva upp på schemat, eller “gridden” som det kallas ibland (typiskt svengelskt ord), vad du vill prata om. Schemat är uppdelat i rutor över tid och plats. Alternativet är att du tittar på schemat över vad du är intresserad av och går till den plats och tid där ämnet avhandlas. Svårt? Det klarnar när du bevistar någon edcamp.

En annan viktig princip för knytkonferenser är att man som deltagare tar ansvar för sin egen tid och sitt engagemang. Om man hamnar i en grupp vars ämne visade sig inte vara det man föreställt sig, eller om det bär iväg åt ett håll som inte ger något, försöker man antingen påverka diskussionen i den riktning man önskar eller lämnar gruppen till förmån för någon annan som ger mer. Detta ses inte på något sätt som oartigt utan som ansvarsfullt både för en själv och för processen.

Arrangörer:
Initiativtagare är Karin Brånebäck som bland annat driver bloggen Kilskrift.

Anmälan sker på Facebook och mer information finns hos Events in Sweden

Twitter: #EdCampSthlm

Det här inlägget postades i Edcamp Sthlm av Jonas Bäckelin. Bokmärk permalänken.

Om Jonas Bäckelin

Administratör för edcamp.se och Gymnasielärare i naturvetenskapliga ämnen. Deltar sedan 2014 som Microsoft Innovative Educator Expert och har nu rollen som MIE fellow. Dessutom är jag sedan 2017 en av Google for Educations certifierade utbildare, som brinner för att hjälpa andra att förändra klassrummet med hjälp av teknik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *